Независимо дали отивате в Занзибар, за да видите родната къща на Фреди Меркюри, за да се потопите в море от ароматни подправки или за да си починете истински на брега на тюркоазения Индийски океан, бъдете готови да се влюбите в този остров. Бъдете готови и да пожелаете да се върнете там.

Най-интересните неща, които трябва да видите и направите: 

  • Открийте MjiMkongwe, още известен като Каменният град, на западния бряг на Unguja. Тук можете да опитате местни ястия в парка Forodhani, да откриете как султаните са сипочивали в баните Hamamni Persia или просто да опознаете прекрасната архитектура от 19-ти век в района - обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО.
  • След краткия ден за разглеждане на забележителности е време да си починете. Nakupenda, Paje и Uroa Bay са само три места, които предлагат сапфирни води, бял пясък и пълна релаксация.
  • Забавлявайте се с музика, танци и храна от Хиляда и една нощ в двореца Mtoni Palace. Една от най-старите сгради на западните брегове на Занзибар, тук посетителите могат да видят света на арабския цар, който някога е живял в района.
  • Искате се запознаете по-отблизо с местната природа? Тук ще имате голям избор от възможности. Отправете се към центъра за пеперуди в Занзибар, резервоара за опазване на морски костенурки Mnarani или, ако се чувствате особено смели, скалата на гепаните.
  • Потопете се в кристално чистите води на архипелага Занзибарс шнорхел или за гмуркане в кристално чистите води.

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на Научете повече.