Посещението на Маскат е като влизането в една от приказките на 1001 Арабски нощи. Всички стари и нови сгради са построени в традиционен местен стил, с куполи, арковидни прозорци и сложни мозайки на всеки ъгъл.
В Мaскат:

  • Възхитете се насложната модерна архитектура на Голямата джамия (Ghala & Al-Ghubrah), открита през 2001 г. от султан Кабус по случай 30-тата годишнина от неговата власт. В главната зала за молитви се намира най-големият килим на света, с размери 70мx 60м.
  • Релаксирайте в сравнително уединения плажна Bandar Jissah, един от многото известни пясъчни плажове на Мускат, предлагащ някои от най-добрите гмуркания с шнорхел в района.
  • Пазарувайте всичко - от подправки и антики до дрехи и електроника в екзотичните околности на пазара Мутрах. Разгледайте Златния пазар, малка част от главния пазар, където можете да си направите свои бижута.

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на Научете повече.