Разнообразието е това, което прави индийската столица притегателна сила за туристите. Разделен на три основни района - "Стар", "Нов" и "Южен" - Делхи е интригуващ микс от древното и съвременно със своите вековни джамии, дизайнерски магазини, пазари за подправки и спокойни паркове. 

Най-интересните неща, които трябва да видите и направите: 

  • Посетете Червената крепорт (Red Fort) - една от главните забележителности на столицата, тази огромна пясъчна крепост е бившият дом на последния могъски император на Делхи. Днес можете да се разходите из Кралските бани, Перлената джамия и Цветния дворец. Шоуто звук и светлина завършва разходката из това красиво място.
  • Насладете се на спокойстовето - оставете суматохата настрана и отидете в Градината на петте сетива. Тя се разпростира на 20 акра с множество фонтани, склуптури и вятърни камбани, както и над 200 вида растения.
  • Купете си индийски сувенири - пазарът Дали Хаат, колоритен пазар на открито, където занаятчии от цяла Индия идват да продават стоките си. Одеяла от Джайпур, картини на Мадхубани, керамика "Курия" - всички те са тук. Също така тук можете да опитате храни от всички региони на страната от множеството малки ресторантчета.
  • Върнете се назад във времето - любителите на влаковете ще харесат Националния железопътен музей със своите спомени и експонати в пълен размер, включително вагон на принца на Уелс. Музеят е в Южен Делхи - докато сте в района, не пропускайте храма Lotus и комплекса Qutb, обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО, пълен с разрушени гробници и паметници.
  • Оставете си време и за чай - следобедният чай в колониалната обстановка на хотел Imperial ще Ви пренесе на съвсем различна обстановка. Отпуснете се в атриума с парче торта и разбира се чаша превъзходен чай Assam или чай Darjeeling.

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на Научете повече.